Discussion:
2006: De Vlaamse regering keurt met minister van Media, Geert Bourgeois, de start van De Vlaamse regulator voor de Media (‘VRM’) goed. Deze neemt de taken over van het ex-Vlaams Commissariaat voor de Media (‘VCM’), de Vlaamse kijk- en luisterraad ...
(te oud om op te antwoorden)
Nico qwerty
2022-02-10 18:01:52 UTC
Permalink
Hallo iedereen. Op https://radiovisie.eu/het-radiodagboek-van-10-februari-2/ staat nu dit te lezen: Hartelijke groeten van Nico uit Gouda(NL).

2006: De Vlaamse regering keurt met minister van Media, Geert Bourgeois, de start van De Vlaamse regulator voor de Media (‘VRM’) goed. Deze neemt de taken over van het ex-Vlaams Commissariaat voor de Media (‘VCM’), de Vlaamse kijk- en luisterraad en de Vlaamse geschillenraad voor Radio- en Televisie.
Nico Gouda
2022-12-16 18:08:13 UTC
Permalink
...op https://radiovisie.eu/het-radiodagboek-van-16-december-2/ staat nu dit te lezen: Nico.

2005:

– Het ‘VCM’ (‘Vlaams Commissariaat voor de Media’) wordt opgeheven via het decreet van de Vlaamse Gemeenschap van 10/2/2006. Alle rechten en plichten van het Vlaams Commissariaat voor de Media, de Vlaamse Geschillenraad voor Radio en Televisie en de Vlaamse Kijk- en de Luisterraad voor Radio en Televisie worden volledig door de Vlaamse Regulator voor de Media overgenomen (‘VRM’).

...
NicouitGouda
2023-04-15 17:11:26 UTC
Permalink
...op https://radiovisie.eu/het-radiodagboek-van-7-december-2/ staat nu dit te lezen: Nico.

2005: De Vlaamse regering keurt met minister van Media, Geert Bourgeois de start van de Regulator voor de Media (‘VRM’) goed. Drie instellingen verdwijnen. Het zijn het Commissariaat voor de Media, de kijk-en luisterraad en de Vlaamse geschillenraad voor Radio en Televisie. De VRM moet de naleving van de Vlaamse regels voor de media en reclame controleren. De Eerste Kamer beheert de licenties en bewaakt de mediawetgeving. De Tweede Kamer moet de onpartijdigheid van de omroepen en hun respect voor minderjarigen controleren.

...en op https://radiovisie.eu/het-radiodagboek-van-15-april-2/ staat nu dit te lezen:

2005: De Vlaamse Regering keurt op voorstel van Mediaminister Geert Bourgeois (‘N-VA’) een voorontwerp van decreet goed, dat de oprichting van de ‘Vlaamse Regulator voor de Media’ (‘VRM) regelt. Deze nieuwe instantie moet voor een efficiënter mediatoezicht in Vlaanderen zorgen. Daarnaast zal de nieuwe regulator de naleving van de omroepdecreten en de beheersovereenkomst met de VRT controleren.
Nico Gouda
2023-12-16 17:29:39 UTC
Permalink
...lees nu ook https://www.vlaanderen.be/organisaties/administratieve-diensten-van-de-vlaamse-overheid/beleidsdomein-cultuur-jeugd-sport-en-media/vlaamse-regulator-voor-de-media Nico.
Loading...